Tiesitkö, miksi siivouksessa ei kannata pihtailla?

07.02.2018

Yksi näistä asioista on siivouksen vaikutus pintamateriaaleihin joko hyvässä tai pahassa ja siihen liittyvät kustannukset.

Tarkoituksenmukaiset puhdistusaineet ovat suuressa roolissa erilaisten pintamateriaalien puhtaanapidossa, hoidossa ja kestävyydessä. Pintojen elinkaarta pystyy huomattavasti pidentämään oikeanlaisella siivouksella, jonka ammattilaiset suunnittelevat puolestasi. Pintojen säännöllinen puhdistus ja hoito tulevat pitkässä juoksussa huomattavasti halvemmaksi, kuin hoitamattomuudesta johtuva ennenaikainen pinnan kuluminen tai pilaantuminen, jolloin ne joudutaan kokonaan uusimaan.

Pintamateriaalit tulee tunnistaa ennen puhdistusaineen ja menetelmän valitsemista, sillä myös väärillä puhdistusaineilla tai menetelmillä voi aiheuttaa pintojen ennenaikaisen kulumisen ja pahimmillaan myös pilata pinnan kokonaan.


Näin saat pinnoille mahdollisimman pitkän elinkaaren:


1. YLLÄPITOSIIVOUS JA PINNAN SUOJAUS/HOITO

Lattioiden pintamateriaalin kulumista ja likaantumista ehkäistään parhaiten ensinnäkin oikeanlaisella ylläpitosiivouksella ja ennakoimalla; suojaa ja hoida pintaa ajoissa tarkoitukseen sopivalla suoja- tai hoitoaineella.

Ylläpitosiivouksessa oikea vedenkäyttö on suunniteltava lian ja pinnan mukaan. Liian suurella veden määrällä voidaan vahingoittaa pintoja, aiheuttaa riski liukastumisille ja kuormittaa ympäristöä, kun liian vähäisellä veden määrällä sen sijaan lian irtoaminen saattaa vaikeutua. Lisäksi puhdistusaineiden PH-arvot tulee olla pinnalle sopivat. Esimerkiksi normaaliin ylläpitosiivoukseen paras on neutraali puhdistusaine, jonka pH-arvo on noin 7. Rasvaiseen likaan tepsii sen sijaan emäksinen aine pH-arvoltaan yli 8. WC-tilojen saostumiin toimii taas hapan pesuaine, jonka pH-arvo on alle 6.

Lattiapintoja kannattaa huoltaa jo ennen kuin ne alkavat näyttää epäsiisteiltä tai naarmuisilta. Jos lattian vahapinta on vielä hyvä, voi siihen vahan poiston sijaan suorittaa pelkästään pintapesun ja paikkavahauksen. Tämä poistaa pinnoilta kiinnittynyttä likaa, joka ei lähde pois normaaleilla ylläpitosiivousmenetelmillä. Tämä on myös ympäristöystävällistä ja kustannustehokasta.

2. PERUSPESUT

Jos lattiapinta alkaa olla jo naarmuinen tai kulunut, voidaan yleisimpiin materiaaleihin valita esimerkiksi erilaisen kiillon antava vaha; kiiltävä, puolihimmeä tai mattapinnan jättävä vaha. Vaha peittää jo syntyneitä kulumisen jälkiä sekä suojaa lattiaa uusilta naarmuilta. Oikein valittu vaha syventää lattian omaa väriä ja on helpompi pitää puhtaana. Mikäli vaha tai suoja-aine on kokonaan päässyt kulumaan pois, naarmut ja lika vahingoittaa suoraan pintamateriaalia, jolle ei ole sen jälkeen mitään siivouksellisesti tehtävissä.
Myös mm. kivipinnoille, puupinnoille ja tekstiilipinnoille on omat hoito- ja suojausmenetelmänsä.


Suosittelemme toimitilojen lattioiden hoitoa, peruspesua tai suojausta vähintään kerran vuodessa.

28.01.2020SUOMEN VAHVIMMAT PLATINA
07.02.2018Tiesitkö, miksi siivouksessa ei kannata pihtailla?
27.11.2017Tuemme Punaisen Ristin avustustyötä
27.11.2017Uusimme johtoryhmämme ensiapukortit
26.01.2016Suomen Vahvimmat 2016 Sertifikaatti
12.01.2016Vahingontorjuntamme on hyvällä tasolla
31.12.2015Korkein luottoluokitus AAA
30.09.2015Avoimet työpaikat
06.10.2014Koulutusta
30.09.2014Nälkäpäivä 2014

Siirry arkistoon »